Free delivery for any order of 12 bottles or more.
  • Vinalies Internationales 2019 : Gold medal
  • ELLE à Table 2018 : Silver medal
  • Produit issu d'une exploitation HVE

Château Larzac

Cuvée Saint Majan
Languedoc AOP
White 2017
Appréciation du jury des Vinalies internationales 2019: "Ce vin se présente dans un fourreau doré où brillent de jolis reflets verts. Son nez aux riches senteurs de crème anglaise, d'ananas frais et de rhum enchante. La bouche bien équilibrée est gourmande délicieusement parfumée et finit longuement. Les crustacés en sauce seront mis en valeur par cette cuvée saint-Majan de caractère" Il est vrai que Saint Majan au VIIème siècle guérissait les malades et rendait la vue aux aveugles...!
9.75 € tax incl per btl of 75 cl
58.50 € tax incl box of 6 bottles
Quantity
- +
x Box of 6 btl
13.00 € tax incl per liter
Rewards Vinalies Internationales 2019 : Gold medal ; ELLE à Table 2018 : Silver medal
Pays France
Region Languedoc-Roussillon
Appellation Languedoc
Cuvée Cuvée Saint Majan
Color White
Vintage 2017
Grape variety Piquepoul blanc, Roussanne
Alcohol 13.5%
Content 75 cl (Bottle)

Certifications & labels

Produit issu d'une exploitation HVE
Produit issu d'une exploitation HVE

Wine making

Conventional viticulture. Vendanges nocturnes. Fermentation in Epoxy-resin-lined-cement vats, Temperature-controlled fermentation, Pressing, Use of cultured yeast, Débourbage. Ageing in epoxy-resin-lined cement vats, Fining, Traditional corks, Ageing on the lees, Regular bâtonnage (stirring up the lees). Sols argilo-calcaires.


Appareance

Yellow colour, pale, greenish yellow highlights.


Nose

Complex, distinguished, intense hawthorn blossom aromas, subtle honeysuckle aromas, subtle white flowers aromas, subtle boxwood aromas, citrus aromas, subtle tropical fruit aromas, intense peach aromas, arômes de bonbon anglais.


Palate

Deep, rich, unctuous, powerful white flowers overtones, subtle peach hints, notes de minéral, round, powerful body, good intensity, long length.


Wine and food pairing

For the aperitif, Seafood and shellfish, Blanquette of veal, Chocolate desserts, Cod


Serving temperature

14° - 17°


Aging potential

From 2018 to 2021


Allergens

No allergen detected